TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK SEDMIČ V PODJETJU SAUBERMACHER – KOMUNALA

Vsako leto na Dan slovenske hrane, to je tretji petek v mesecu novembru, poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Tako kot vsako leto od leta 2016, smo tudi letos, tokrat sedmič zapovrstjo, v našem podjetju poskrbeli za tak zajtrk za vse zaposlene, ki so ta dan v službi. Le-ta je del aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu. Osrednja tema letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je mleko in mlečni izdelki, zato je tak tudi letošnji slogan: »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega pobudnik je Čebelarska zveza Slovenije, se je prvič udejanjil 18. novembra 2011 in sicer z živili domačega izvora na krožniku – kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in posredno tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo.

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo:

  • črn kruh
  • maslo
  • med
  • mleko
  • jabolko

Vse navedeno so zaposleni danes zjutraj našli v svojem paketu. Upamo, da tudi na ta način spodbujamo zaposlene, da si večkrat privoščijo zdrav, tradicionalni slovenski zajtrk.

NAZAJ

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da od 1. 1. 2025 portal za kupce ni več na voljo.

Uporabniki za vse informacije in storitve našega podjetja uporabljate mobilno aplikacijo Saubermacher – Komunala, ki si jo prenesete: