Natečaj "Odpadno je uporabno" 2024/2025

Otroci so že dodobra zakorakali v novo šolsko leto, zato je to tudi čas za razpis našega tradicionalnega natečaja ODPADNO JE UPORABNO, ki smo mu v tem šolskem letu dali novo vsebino. Letos se bodo otroci, učenci in dijaki preizkusili v literarnem ustvarjanju.

Vse vrtce, osnovne in srednje šole, kjer podjetje Saubermacher-Komunala d.o.o. opravlja aktivnosti gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov, vabimo, da stopijo v svet pisane besede, se prepustijo domišljiji, razmišljajo o odpadkih in hkrati poskrbijo, da bodo bralci ustvarjenih zgodb postali še bolj ekološko osveščeni.

V natečaju ustvarjena literarna dela, ki bodo oddana do sredine marca prihodnje leto, bo ocenila veččlanska strokovna komisija, rezultate natečaja pa bomo razglasili ob Dnevu Zemlje, 22. aprila 2025. Vsi izdelki bodo po razglasitvi rezultatov tudi razstavljeni v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

Verjamemo, da bo domišljija mladih in njihovih mentorjev tudi tokrat brez meja in bodo v sklopu natečaja nastale zanimive in poučne zgodbe ter slikanice, ki bodo pritegnile številne bralce.

Več o samem natečaju si lahko preberete v Razpisu natečaja in se prijavite preko Prijavnice.

NAZAJ